News

VMG och Semcon signerar samarbetsavtal

Nytt samarbete ska FÅ FLER ATT LYCKAS MED SINA PROJEKT

Förseningar i projekt är tyvärr både vanligt och kostsamt för många organisationer. Nu inleder Semcon ett samarbete med Velocity Management Group (VMG) för att stärka erbjudandet inom projektstyrning. Med målet att fler projekt levererar i rätt tid.

– Vi är glada att inleda ett samarbete med Semcon. Deras breda erbjudande och stora marknadsnärvaro är en styrka som kompletterar VMGs innovativa erbjudande för digitalisering av resurs- och portföljstyrning säger Lars Peterson, vd på Velocity Management Group.

– VMGs innovativa cloudbaserade resursplaneringsverktyg är ett perfekt komplement till vårt erbjudande inom projektstyrning där vi både utbildar och leder projekt inom många olika branscher. Tillsammans kan vi nu hjälpa fler att lyckas med sina projekt genom både strategiska och praktiska verktyg, säger Anna Nordelöf, avdelningschef på Semcon.

– Med hjälp av vår digitala plattform Velocity får organisationen en kontinuerligt uppdaterad översikt över alla sina projekt och resurser tack vare intelligenta algoritmer. Det gör det enkelt att prioritera vilket är en förutsättning för att lyckas med sina projekt, säger Lars Peterson, vd på Velocity Management Group.

 

Semcon har en egenutvecklad projektmetodik, XLPM, som ger struktur och stöd för effektivare projekt inom såväl offentlig som privat sektor. Erbjudandet innefattar även förändringsledning, projektverktyg, utbildning och seniora specialister som driver arbetet hos kund.

Velocity Management Group AB, VMG, (www.velocityforprojects.com) är ett svenskt företag med bas på Medicon Village i Lund. Företagets innovativa metoder och verktyg Velocity förbättrar kundernas affärer genom effektivare resursanvändning och kortare och mer exakta leveranstider i projekt. Extrem enkelhet och intelligenta algoritmer gör det möjligt att med realtidsinformation kunna styra resurser och projekt på en helt ny nivå.