Det svenska företaget som erbjuder oöverträffad flexibilitet i produktutveckling

I en intervju med Thomas Lövgren, chef för utveckling och projektledning på Brigo, fick vi en inblick i företagets verksamhet, filosofi och beslutsprocesser. Brigo är ett svenskt företag som specialiserar sig på kontraktstillverkning. Företaget tar emot beställningar från kunder som har egen produktdesign och tillverkar produkterna på deras uppdrag.

Brigo har vuxit kraftigt sedan starten och har nu en personalstyrka på 30 anställda i Sverige och 150 totalt Deras tjänster är inte begränsade till någon specifik produktkategori. De tillverkar ett brett utbud av produkter, från textila produkter för utemöbler och kontorsmöbler till skärmar, soffor och demonstrations- och marknadsföringsmaterial för bilhandlare.

Det som skiljer Brigo från andra företag i branschen är deras flexibilitet. De är kända för att vara lätta att samarbeta med. Kunderna kommenterar ofta hur snabbt och lyhört Brigo-teamet är, från idé till genomförande. Brigos projekt är mycket skräddarsydda och anpassade till kundernas behov.

Vilken utmaning hoppades ni på att Velocity skulle lösa? Frågar jag Thomas. Han berättar att grunden var att de letade efter ett verktyg och ett nytt arbetssätt för att öka deras leveransprecision. Vid större projekt kunde det låsa sig för oss och planeringen var inte riktigt optimal. Därför beslutade företaget att utveckla och förbättra sin projektledningskapacitet. Efter att ha undersökt flera alternativ valde Brigo slutligen Velocity.

”Velocitys styrka ligger i dess smidighet och användarvänlighet”, berättar Thomas.” Det är inte ett tungrott system som enbart fokuserar på dokumentation. I stället erbjuder Velocity en konsekvent ram för att hantera projekt som kan anpassas efter projektets omfattning”. Med Velocitys funktion för framtidsinplanering kan projektledare se hur mycket arbete som återstår och hålla koll på uppgifterna. ”Jag gillar tänket med att i stället för ”nedlagd” tid är det bättre med ”hur mycket tid det är kvar”

Thomas Lövgren medger att han blev fascinerad av Velocity eftersom det var ett mindre känt alternativ på marknaden. Efter att ha försökt hitta information om verktyget via olika kanaler valde Brigo till slut Velocity på grund av dess flexibilitet, användarvänlighet och förmåga att förbättra deras projektledningsmöjligheter.

Sammanfattningsvis är Brigo ett företag som är känt för sin flexibilitet, lyhördhet och förmåga att hantera skräddarsydda projekt. Med sitt unika tillvägagångssätt har företaget lyckats växa avsevärt och attrahera en lojal kundbas. Att ha kul på jobbet är viktigt, berättar Thomas. Därför så tror jag att det blir mer kul på jobbet med Velocity – vi kan planera framåt och inte hoppa in i projekt för fort, det gör folk glada och mindre stressade. Med Velocitys hjälp är Brigo på god väg att ta itu med sina projektledningsutmaningar och leverera högkvalitativa produkter till sina kunder.

Kontakta oss för en demo